Werken als bewegingsdeskundige - Nederlandse Obesitas Kliniek

Ben jij de bewegingsdeskundige die we zoeken?

Ga direct naar

Samen maken we het verschil

Bij de Nederlandse Obesitas Kliniek werken professionals die het verschil maken. Als patiënten bij ons komen, hebben ze zelf alles geprobeerd om af te vallen. Wij zijn er om hun leven een positieve wending te geven. Dit doen we door onze patiënten intensief te begeleiden bij de benodigde leefstijlverandering. Aan hen de taak om, met onze ondersteuning, het nieuwe gedrag vast te houden.

Als bewegingsdeskundige bij de NOK maak je samen met je collega’s in een multidisciplinair team het verschil tussen een ongezonde en een gezonde leefstijl van onze patiënten. Op iedere NOK-vestiging werken een aantal van deze teams. Ze bestaan uit een internist, chirurg, psycholoog, arts, diëtist en bewegingsdeskundige.

team olv bewegingsdeskundige

Hayo over zijn werk als bewegingsdeskundige

Hayo

Als bewegingsdeskundige bij de NOK:

  • stel je eventuele behandeldoelen vast.
  • geef je voorlichting en inzicht in het proces rondom de operatie.
  • monitor je het fysiek functioneren na de operatie.
  • geef je inzicht in welke leefstijlverandering betrekking heeft op het fysiek functioneren en noodzakelijk is om te kunnen stabiliseren in gewicht.
  • werk je samen met de patiënt aan gedrags- en leefstijlverandering
    ondersteun je bij het opnieuw vormgeven van het beweegpatroon, waarbij thema’s als zelfvertrouwen vergroten, haalbare beweegdoelen stellen, inzicht in eigen beweeggedrag krijgen, omgaan met stress en grenzen, lichaamssignalen herkennen en lichaamsbeleving van patiënten centraal staan.
  • begeleid je patiënten bij het gecontroleerd bewegen in de sportzaal of elders.
  • draag je bij aan terugvalpreventie en ondersteun je patiënten in lastige situaties.

Beschikbare vacatures

Arts (Den Haag)

Voor de locatie Den Haag zijn wij op zoek naar een arts voor 24 uur in de week. De functie Als arts ben je verantwoordelijk voor de medische begeleiding en...

Psycholoog Heerlen (24 uur)

Wij zoeken per direct een Psycholoog (24 uur per week) De functie Als psycholoog verzorg je de psychologische interventies in de behandelprogramma’s van de NOK en ben je mede verantwoordelijk...

Inloggen