Over ons - Nederlandse Obesitas Kliniek

Over ons

Ga direct naar

Geef levens én je loopbaan een wending

Bij ons zien je dagen er anders uit dan je gewend bent. Onze patiënten hebben namelijk allemaal ondersteuning nodig. Die krijgen ze, van jou en het multidisciplinaire team waar je deel van uitmaakt. Samen zorgen jullie dat ze slagen om hun doel te halen: omschakelen naar een gezonde leefstijl. Dat vraagt dat jullie nauw samenwerken, dat je gefocust bent en er elke dag weer voor gaat. Alleen zo kunnen we het verschil maken. Dat is waar we bekend om staan. Dat is waarom mensen met morbide obesitas én professionals zoals jij naar ons toe komen.

Icoon wereld
Werken bij
dé bariatrie expert
Icoon team
Werken in een
Multidisciplinair team
Puzzelstukje
Iedere dag
het verschil maken

Werken bij de NOK

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) is in Nederland de grootste en meest gespecialiseerde, zelfstandige kliniek voor de behandeling van mensen met ernstig overgewicht. Samen met onze partners, medisch specialisten en professionals lopen wij al sinds 1993 voorop in de behandeling van obesitas. Daarbij staat verandering van leefstijl centraal.

Wij willen hét centrum zijn voor (morbide) obesitas. De NOK wil patiënten met (morbide) obesitas op een veilige manier behandelen. Op die manier verbeteren we samen de gezondheid en de kwaliteit leven van de patiënt.

De Nederlandse Obesitas Kliniek heeft 10 locaties verspreid door Nederland.

Cultuur

Wij werken op alle vestigingen in multidisciplinaire teams. Onze patiënten worden in groepen begeleid door een vast behandelteam Hierdoor ontstaat een sterk wij-gevoel onder onze medewerkers.

Samen werken wij aan leefstijlverandering. Samen zorgen wij dat de patiënt centraal staat. Maar ook: samen pakken we complexe uitdagingen op, ieder vanuit zijn of haar expertise. Daarin is ieders aandeel even belangrijk. We hebben een platte organisatiestructuur. Er wordt hard gewerkt binnen een informele sfeer.

Onze kernwaarden zijn: trots, gezond, betrokken, deskundig en innovatief. Spreekt dit je aan?

Feiten en cijfers

  • Jaarlijks behandelen wij in Nederland ongeveer 4000 patiënten
  • In totaal hebben wij al 45.000 succesvolle behandelingen uitgevoerd
  • Wij hebben circa 250 medewerkers in dienst (waarvan meer dan 40 multidisciplinaire teams)
  • We bestaan 25 jaar
  • We hebben een marktaandeel van meer dan 40%
  • We werken samen met topklinische ziekenhuizen
  • We werken vanuit 10 vestigingen verspreid over heel Nederland
  • Ons hoofdkantoor is gevestigd in Huis ter Heide (Zeist)

NOK Academy

Binnen de NOK hechten wij veel waarde aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Als je bij de NOK komt werken neem je deel aan ons uitgebreide vijfdaagse introductieprogramma: de NOK Academy. Dit staat los van je inwerkprogramma op locatie, welke plaatsvindt in de eerste maand op je nieuwe werkplek.

Het NOK Academy introductieprogramma bestaat uit een kennismaking met de NOK, onze kernwaarden, de geschiedenis, toekomstvisie en de samenwerking met onze businesspartner Medtronic. Ook staan er trainingen op het programma in het teken van Motivational Interviewing, Groepsdynamica en Omgaan met lastig gedrag. Deze trainingen worden verzorgd door (externe) trainers, specialisten op deze vakgebieden.

De Nederlandse Obesitas Kliniek beschikt over het keurmerk ZKN en hanteert de CAO Zelfstandige Klinieken Nederland.

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens je loopbaan blijven we met je in gesprek over je ontwikkeling. Per discipline bestaat een intern kwaliteitsprogramma  voor je deskundigheidsbevordering. Elke behandelaar heeft een uitgebreid palet aan o.a. intervisie, trainingen, congressen en monodisciplinair overleg op de opleidingskalender staan.

Onze psychologen zijn jaarlijks onderdeel van een expertmeeting vanuit de onderzoeksgroep van de Universiteit Maastricht, geleid door klinisch psychologen, met als expertisegebied obesitas. Onze artsen nemen deel aan SCOPE e-Learning van de World Obesity Federation, zodat zij hierin gecertificeerd zijn. Jaarlijks organiseren we voor al onze medewerkers een intern congres, waarbij de laatste inzichten uit het vakgebied gedeeld worden.

Vanuit de HR afdeling onderzoeken we continu hoe we ons opleidingsbeleid kunnen  verbeteren om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van onze behandelaren.

Ervaringsverhalen van onze patiënten

Richard

“Ik word niet meer nagekeken op straat”

Richard: “Ik ben mijn hele leven al te zwaar. Het is een combinatie van aanleg en leefstijl. De hele familie heeft overgewicht. We houden van veel en lekker eten. Het is er van jongs af aan ingesleten, dat is zo moeilijk te doorbreken.” Tót 2019. Als hij zo door gaat komt zijn gezondheid snel in...

“Het is zo fijn dat ik Boaz nu zonder problemen uit zijn bedje kan halen”

Daniëlle van den Broek-Pirlo onderging in 2017 een gastric bypass en viel 60 kg af. De helft van haar oorspronkelijke gewicht. Het heeft haar leven volledig veranderd. In januari 2020 werd ze de trotse moeder van Boaz, na een voorspoedige zwangerschap. Én onder begeleiding van de verloskundige, wat ze heel fijn vond. “Vóór de maagverkleining...

Inloggen